Ayrıca işkur engelli hibe desteği yılda iki dönem olarak verilmektedir.
İşkur engelli hibe desteği, komisyon tarafından onaylanmaktadır. Hibe desteğinin amacı; engelli kişilerin iş kurmasına yardımcı olmak, işsizlik sorunlarını azaltmak, ekonomik özgürlüklerini sağlamak ve engelli kişilerin hayatlarını daha rahat şekilde sürdürmesini yardımcı olmaktır.
İŞKUR Engelli hibe destekleri, alt kısımda belirtilen projelere verilmektedir.
Engelli kişiler (ruhsal, bedensel, zihinsel vb.) iş gücü kaybı %40 ve üzeri olan engelli sağlık raporu ile belgelenmiş tüm engelli bireyler İŞKUR engelli hibe desteği başvurması için bazı şartları yerine getirmesi gereklidir.
Engelli bireylerin İŞKUR Engelli Hibe Desteği başvurusu için istenilen evraklar alt kısımdadır;
Engelli bireylerin, işkur engelli hibe desteğine başvuru formunda;
Engelli kişilerin girişimcilik sertifikasına hak kazanması için kosgeb sitesi üzerinden eğitim alması gereklidir.
Adım adım incelemek gerekirsek;
KOSGEB Web Sitesi adresine giriş yapılarak üst kısımda yer alan giriş butonu tıklanarak e-devlet şifresi ile sisteme giriş yapılması gereklidir. KOSGEB sitesine giriş yaptığımızda Geleneksel girişimcilik eğitimi sayfası tıklanmalıdır. Geleneksel girişimcilik eğitim sayfasında eğitim videoları bulunmakta olup ücretsiz olan bu videolar dikkatle izlenmelidir. Videoların %80 oranı izlenmesi gerekli ve izlendikten sonra girişimcilik eğitim sınavı online olarak uygulanmaktadır. Başarılı olmanız durumunda girişimcilik sertifikası almayı hak kazanırsınız.
İşkur engelli hibe desteği başvuruları 3 yol ile yapılmaktadır.
İŞKUR tarafından sağlanan engelli hibe desteği üç adım olarak toplamda 50.000 TL engelli bireylere sunulmaktadır. İş projeniz komisyon tarafından değerlendirilmesi olması durumunda bir takım maliyetleriniz engelli hibe desteği kapsamında karşılanmaktadır.
Kurum işlemleri desteği :
İş projenizin iş yeri kuruluş giderleri (ruhsat işlemi, sigorta işlemi, resmi onaylar vb masraflar) kapsamında projenizde sunduğunuz evraklar karşılığı en fazla 3.000 TL hibe desteği sunulmaktadır.
İşletme gideri desteği :
İşletme giderleriniz, sözleşme imza tarihi itibariyle 12 ay süre (Elektrik, iletişim, su, ısınma, tanıtım ve kira vb.) en fazla %60nı geçmeyecek ve belgelendirdiğiniz giderler içinde en fazla 11.000 TL hibe desteği sunulmaktadır.
Kuruluş Desteği :
Kuruluş giderleriniz, sözleşme imza tarihi itibariyle 12 ay süre (Yazılım, donanım, makine ve teçhizat, ofis malzemeleri) belgelendirdiğiniz ve vergiler dahil en fazla 36.000 TL hibe desteği sunulmaktadır.
İŞKUR Engelli Hibe Destekleri , iki dönem aralıklar ile yapılmaktadır. İŞKUR websitesi üzerinden duyurular takip edilerek başvuru yapılmalıdır. Başvurulara yönelik bilgiler, başvuru rehberi ve aranan kriterler İŞKUR websitesi üzerinden paylaşılmaktadır.