Heyet raporu, pek çok farklı işlemde sıklıkla istenen önemli raporlardan birisi olarak bilinir. Özellikle işe girerken askerlikte ya da evlenirken çoğunlukla istenen raporların başında gelmektedir. Heyet raporu olarak da geçen bu sağlık raporları kişilerin genel sağlık durumlarını tam teşekküllü şekilde inceler. Bu sebepten dolayı her yerden alınması ve temin edilmesi mümkün değildir. Heyet raporunun alınabilmesi için kişilerin sağlamaları gereken belirli şartlar bulunmaktadır. Bu şartları sağlayan kişilerin ilgili kurumlardan heyet raporlarını temin edebilirler.
Başlıklar
Heyet Raporu Nedir?
Heyet raporları, halk arasında tam teşekküllü sağlık raporları olarak da geçmektedir. Bu raporların pek çok faaliyetten önce istenmesi muhtemeldir. Bunun en önemli sebebi ise kişilerin askerlik, evlilik ya da iş girişi gibi önemli olaylarda sağlık durumlarını belgelemeleri gerektiğidir. İstenilen heyet raporlarına göre kişilerden istenilecek olan muayeneler de farklıdır. Örneğin bir kişi işe girmek için alacağı heyet raporu ile evleneceği zaman alacağı heyet raporu arasında farklılıklar olabilmektedir. Bu yüzden heyet raporu alırken alınma nedenleri kurum ve kuruluşlara dikkatlice ve eksiksiz bir şekilde belirtilmelidir.
Heyet Raporu Nereden Alınır?
Heyet raporlarının alındığı yerler genellikle devlet hastaneleri olmaktadır. Ancak bazı durumlarda heyet raporları özel hastanelerden ya da aile hekimlerinden de alınabilmektedir. Heyet raporu alınırken özellikle Sağlık Bakanlığının heyet raporu vermeye yetkili olduğu kurumların tercih edilmesi önemlidir.
Buna göre kişiler Sağlık Bakanlığının heyet raporu verme yetkisinin olduğu hastanelere giderek burada raporu verme yetkisine sahip olan uzman doktorlar tarafından tek tek muayene edilmesi gerekmektedir. Kişilerin burada dikkat etmeleri gereken en önemli noktalardan bir tanesi ise sağlık raporlarını alırken soru cevap şeklinde muayene olup rapor alamayacaklarıdır. Her doktorun tek tek kontrolünden geçen kişiler gerekli testleri yaptırarak muayene işlemlerini tamamlarlar. Bu sayede raporlarını sorunsuzca alabilen kişiler, gereken işlemleri için rahatlıkla kullanabilirler. Ancak raporun kullanılacağı yere göre yapılacak olan muayene işlemleri de farklılık gösterebilmektedir.
Heyet Raporu İçin Tedavi Olunan Bölümler
Heyet raporu alınması için hastanelerde belirtilen bölümlere gidilmelidir. Bu bölümlerde yapılan test, tektik ve sonuçlara göre tek bir rapor düzenlenmektedir.
- Genel Cerrahi
- Göz
- Ruh Sağlığı
- İç Hastalıklar
- Kulak Burun Boğaz
- Nöroloji
Heyet Raporu Başvurusu Nasıl Yapılır?
Heyet raporları başvurusu yapmak için kişilerin öncelikle hangi sağlık kurumu tarafından heyet raporlarının verileceğini öğrenmeleri gerekmektedir. Özellikle bazı kurum ve kuruluşların heyet raporu vermeye yetkisi yoktur. Bunun en önemli sebebi heyet raporlarının kapsamlı raporlar olması ve bu raporların verilebilecek düzeyde hastanenin tam teşekküllü olması gerektiğidir. Bu yüzden kişilerin öncelikle heyet raporlarını alabilecekleri bir hastane bulmaları gerekir. Sonrasında heyet raporu başvurusu için kişiler hastaneye başvurularını bizzat giderek tamamlarlar.
Heyet Raporu Ücreti Ne Kadar 2022?
Heyet raporları ücretleri genel olarak hastanelere göre değişmektedir. Buna göre devlet hastanelerinde alınan ücretlerle çoğu zaman özel hastaneler tarafından verilen heyet raporları ücretleri arasında bir fark görülebilir. Bu yüzden kişiler öncelikle heyet raporu başvurusu yapmadan ilgili hastaneden heyet raporu ücretlerini öğrenebilirler.
Özel Hastaneler Heyet rapor ücretleri 100 TL ile 300 TL arasında değişiklik gösterir. Devlet hastaneleri heyet rapor ücretleri 100 TL ile 150 TL arasında değişiklik gösterir. Bu tutarlar yapılan test, tektik ve tedaviye göre değişiklikler gösterebilir.
Heyet Raporu Ne İçin İstenir?
Heyet raporunun istenme nedenleri genel olarak bir işe başlama, askerlik ya da evlilik gibi olaylarda kullanmak içindir.
- İşe başlarken,
- Yurt dışı çıkış işlemleri
- Askerlik ve muafiyet
- Engelli sağlık raporu
- İlaç kullanım raporları
Ancak bazı özel durumlarda da heyet raporları istenebilmektedir.
Heyet Raporu Kaç Günde Alınır ?
Heyet raporlarının çıkma süresi kişilerin yapmış oldukları heyet raporu türüne ve yapılan muayenelere göre değişmektedir. Bu yüzden net bir heyet raporu alma süresi maalesef yoktur. Ancak bazı kurumlarda 2 günde çıkan heyet raporları bazı durumlarda ise bir hafta sürebilmektedir. Bu yüzden hastane ile heyet raporu alma süresini öncesinden öğrenmek ve buna göre başvuruda bulunmak oldukça önemlidir.
Merhabalar bir sorum olucak bilgisi olandan ricamdir
%69 2 yıl sureli engelli raporum var
Uyku apnesi %35
Tansiyon %10
Kilo %20
Seker %20
Ortopedik %8
Karaciger %2
Normal toplamda %95 yapiyor balthazard ile %69 a dustu
18.05.1988 dogumluyum
Staj sigirta girisim 14.09.2004
Uzun vade sigorta girisim 10.05.2006
1. Sorum ne zaman emeklilige hak kazanirim
2. Sorum hastaliklarim kronik yani tedavisi yok kilo ve ortopedi disinda neden sureli rapor verdiler
3. Sorum sure bittiginde yeni alicagim rapor suresizmi olur. Tesekkurler simdiden
Öncelikle emeklilik şartlarınızı hesaplamak için sigorta kolunuzu ve toplam prim gününüzü belirtmelisiniz. Mevcut hastalıklarınızdan bir tanesinin iyileşme ihtimali olsa %1 oran alsanız dahi raporunuzun geneli süreli olur.