1. Anasayfa
  2. Diğer

Devlet Hastanesi Muayene Ücreti 2024

Devlet hastanesi muayene ücreti, devlet hastanesi ameliyat fiyatları, devlet hastanesi enjeksiyon ücreti, devlet hastanesi emar ücreti, Profesör muayene ücreti ne kadar? Tüm detayları ile yazımızda.


1
Whatsapp Kanalı - Masaüstü

Hastane muayene ücretleri, kişilerin sigortalılık durumları, alınan sağlık hizmeti, sağlık kuruluşları ve diğer kriterlere bağlı olarak değişkenlik gösterir; bu nedenle devlet hastanesi muayene ücreti de SGK tarafından belirlenen tarifelere göre farklılık gösterebilir.

Devlet hastanesi muayene ücreti internet ve diğer kaynaklardan araştırılarak belirtilmiştir. (Hastane ücretleri, hastanelere göre küçük miktarlarda değişiklik gösterebilir.)

devlet hastanesi muayene ücreti
devlet hastanesi muayene ücreti

Devlet hastanesi muayene ücreti ne kadar?

Muayene katılım ücreti, sigortalılardan, emeklilerden ve bu grupların sağlık hizmetlerinden yararlanan yakınlarından alınan 19 TL‘lik ücret, devlet hastanesi muayenelerinde kesilir.

Bu ücret, reçeteli ilaç almak için eczaneye uğrandığında ilaç farkı ile birlikte tahsil edilir. Ayrıca yeşil karta sahip kişilerden muayene ücreti kesilmez.

Devlet hastanesi ameliyat fiyatları ne kadar?

Sosyal Güvenlik Kurumuna kayıtlı olmanız durumunda devlet hastanelerinde uygulanacak ameliyatlarda bazı durumlarda ücret alınırken, bazı ameliyatlarda herhangi bir ücret alınmaz.

Fakat SGK kaydınız olmaması durumunda yapılacak ameliyatlara göre ücret talep edilmekle beraber operasyonun türü ve operasyonu yapacak doktora göre ücret durumu değişmektedir.

thumbnail
Önerilen Yazı
Özel Hastane Muayene Ücretleri 2023

Doktor ameliyat başına ne kadar ücret alıyor?

Doktorlar, uzman hekimler ve profesörler olmak üzere kategori etmek gerekirsek; her ameliyat için ameliyatın türüne ve doktorun tecrübesine göre ücretler değişkendir.

Devlet hastanesi sigortasız muayene ücreti ne kadar?

Sosyal güvenceniz olmaması durumunda devlet hastanelerinde muayene olabilir fakat muayene ücreti ödemek zorundasınız.

Hizmet TürüÜcret (TL)
Acil Muayene80,32 TL
Acil Muayene (Yeşil Alan)101,43 TL
Normal Poliklinik Muayene80,32 TL
Konsültasyon (Her bir sevk)31,08 TL

sigortasız devlet hastanesi muayene ücreti

Sigortasız muayene ücreti 80 TL – 120 TL civarındadır. Doktorunuz ek tahlil istemesi durumunda ücret farklılık gösterebilir. Sigortanız olmaması durumunda GSS “Genel Sağlık Sigortası Başvurusu” yapabilirsiniz.

Devlet hastanesi enjeksiyon ücreti ne kadar?

Sosyal güvenceniz olsun yada olmasın fark etmeksizin devlet hastanelerinde uygulanması istenen iğne, enjeksiyon işlemi için ücret talep edilmez.

Birinci basamak değerinde olan sağlık hizmetlerinde de Sağlık Ocakları, Dispanserler, Anne ve Çocuk Sağlığı Merkezleri, Sağlık İstasyonları enjeksiyon, iğne ücreti alınmaz. Reçetesiz hiç bir şekilde enjeksiyon uygulaması devlet hastanelerinde yapılmamaktadır.

Devlet hastanesi tahlil ücreti ne kadar?

Sigortalı olmanız halinde devlet hastanelerinde tektik ve tahlil ücreti alınmaz. Fakat sigortasız olmanız durumunda doktorunuz tarafından istenen tahlil ve tetkiklere göre farklı ücretler ortaya çıkabilir. Tahlil ve tetkikler yapılmadan önce vezneye muayene ücretini ödemek durumundasınız.

Devlet hastanesi sigortasız tahlil ücreti ne kadar?

Sigortasız şekilde muayene olmanız durumunda muayene ücreti 80 TL – 110 TL civarındadır. Sigortasız tahlil yaptırmak için doktor tarafından öncelikle muayene edilmelisiniz.

Muayene sonrası tahliller ücret kapsamında olma durumu vardır. Devlet hastanesinde tahlil olmanız durumunda 50 TL – 250 TL arasındadır.

Devlet hastanesi emar ücreti ne kadar?

Sigorta kapsamında, devlet hastanelerinde uygulanan MR çekim ücreti için ilave ücret alınmamaktadır. Sigortasız şekilde devlet hastanelerinde MR çektirme durumunda ücret talep edilmektedir. Öncelikle muayene ücreti ödemeniz, sonrasında MR çekim bölgesine göre hastanelerde MR çekim ücreti değişebilir.

Devlet hastanesi yatak ücreti ne kadar?

Sosyal güvencesi olan sigortalılar, bakmakla yükümlü olan kişiler ve emekliler hastane yatış süreleri için ek bir ücret ödenmez ve ücretsizdir. Sigortasız olmanız durumunda yatış ücreti bulunur.

Devlet hastanesinde sigortasız doğum ücreti ne kadar?

Sosyal güvenceniz olmaması halinde, doğum masrafları, doğum sonrası muayene ücretleri, diğer giderler ve hastane masrafları analık sigortası kapsamında 30 gün süre ile devlet tarafından karşılanır.

Sağlık ocağı muayene ücreti ne kadar?

Birinci basamak değerinde olan sağlık ocaklarında ve aile hekimliklerinde herhangi bir şekilde muayene ücreti alınmaz. Aile hekimliğinizde muayene olmanız, iğne yaptırmanız vb. gibi durumlarda muayene ücreti alınmamaktadır.

Sigortasız sağlık ocağı muayene ücreti ne kadar?

Sosyal güvencesi olmayan kişiler, aile hekimliklerinde muayene olmak isteyen kişilerin ödemesi gereken ücret 49,17 TL’dir. Fakat muayene sonrası doktorunuz tarafından ilaç yazılması durumunda alınan tüm ilaçların bedeli tarafınızca karşılanması gereklidir.

Profesör muayene ücreti ne kadar?

Devlet hastanesi muayene ücreti kapsamında profesörlere muayene olmanız durumunda 240 TL – 550 TL aralığında muayene ücreti alınmaktadır. Fakat özel hastanelerde muayene olmanız halinde profesörün branşı, özel hastanenin politikası gereği muayene ücretleri hastane tarafından belirlenmektedir.

Üniversite hastanelerinde muayene ücreti ne kadar?

Üniversite hastanelerinde muayene olmanız durumunda alınacak muayene ücreti 8 TL olarak alınır. Fakat branş ve muayene olacak doktorun doçent veya profesör olması durumunda farklı ücretler talep edilebilir. Bu ücretler hastane politikası gereğince belirlenmektedir.

Hastane muayene ücreti sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Devlet hastanesi muayene ücreti sorgulama işlemi e-devlet sistemi aracılığı ile yapılmaktadır. E-devlet sistemine giriş yaptıktan sonra SGK-4A/4B/4C Muayene Katılım Payı Sorgulama bağlantısı tıklanarak ödemeniz gereken ücreti yada emekli maaşınızdan kesilecek olan ücreti görebilirsiniz.

Yabancılar devlet hastanesinde muayene olabilir mi?

Ülkemizde yaşayan yabancı uyruklu kişilerin SGK devlet hastanelerinde muayene olabilir. Yabancı uyruklu kişinin öncelikle muayene randevusu almak için ALO 182 MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) arama yapmalı ve kimlik numarasını paylaşarak devlet hastanelerinde muayene olabilir.

Devlet hastanesi muayene ücreti konumuz hakkında aklınıza takılan ve merak ettiğiniz soruları alt bölümde yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 15
    be_endim
    Beğendim
  • 1
    g_zel
    Güzel
  • 4
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 3
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 4
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 5
    _zg_n
    Üzgün

Üniversite mezunu, evli ve bir çocuk babasıyım. Engellilik gündemi, engelli haberleri, engelli teknolojileri konularında araştırmalar yapmaktayım. Boş vakitlerimde engelli kişileri bilgilendirmek için yazılar paylaşıyorum.

Yazarın Profili

Yorumlar (1)

  1. 12 Nisan 2023

    Merhabalar
    Türkiye’de okuyan uluslararası öğrenciler için üniversite eğitim ve araştırma hastaneler Sigortasız olanlar yoğun bakımda günlük fiyatı ne kadar olabilir

Bir yanıt yazın