Engelli kişilerin vergi indirimi belgesi alması zorunlu olmayan bir durumdur. Fakat 01 Ekim 2008 öncesi işe giriş yapan engelli bireylerin erken emeklilik için vergi indirim belgesi alma şartı bulunur. Bu yazımızda engelli raporu Ankara’dan ne kadar sürede gelir? sorusunun cevabını sizler ile paylaşacağız.
Vergi indirimi belgesi kaç ayda gelir?
Engelli erken emeklilik hakkı için aranan şartlardan bir tanesi de “01 Ekim 2008 öncesi işe giren” engelli kişilerden vergi indirimi belgesi istenmektedir. Engelli gelir vergisi indirimi belgesi normal şartlarda 2-3 ay içerisinde gelmektedir. Fakat ülkemizde yaşanan pandemi nedeniyle bazı gecikmeler yaşanmaktadır. Bu sebeple vergi indirimi belgesi 12 ay kadar gecikebilir.
Ankara’dan onaylanan engelli raporu işyerine ne zaman ulaşır?
Ankara Merkez Hakem Kurulu tarafından onaylanan raporlar elektronik olarak ilgili vergi dairelerine gönderilmektedir. Vergi dairesi tarafından vergi indirimi yazısı hazırlanarak, e-tebligat ile işyerinize ulaştırılır. Vergi dairelerinin yoğunluğuna göre bu süreç ortalama 10 iş günü ile 20 iş günü arasında değişkenlik gösterebilir. İşyerinize gönderilen vergi indirim yazısı e-imzalı ve karekodlu olarak tebliğ edilmektedir.
Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor ne demek?
Engelli raporunuzu merkez hakem kuruluna gönderdiniz ve aşamalarını bağlı olduğunuz ilin vergi indirimi evrak takibi süreçlerinizi takip ediyorsunuz. Rapor bakanlığa gönderildi cevap bekleniyor anlamı, raporunuz merkez hakem kuruluna iletilmiş ve kurul sırasına alındığını göstermektedir. Yoğunluğa göre raporlar sıra ile alınmakta ve değerlendirilmektedir.
Not: Elektronik ortamda her ilimizin vergi indirimi takip sorgulama sitesi olmayabilir.
İşleminiz sonuçlandı işyerinize gönderildi ne demek?
Engelli raporunuzun Ankara Merkez Hakem Kurulu tarafından sonuçlandığını göstermektedir. Ayrıca %40 ve üzeri oran almanız durumunda (Dereceye Girdiniz) şeklinde bir ek sonuç yazmaktadır. Sonucunuz öncelikle başvuru yaptığınız vergi dairesine e-tebliğ edilmektedir. Onaylanan engelli raporu oranını öğrenmek için vergi dairesi ile iletişim kurabilirsiniz.
Ankara raporu düşürür mü?
Ankara merkez hakem kurulu engelli rapor oranınızı değerlendirmektedir. Hastalığınız ile ilgili raporları inceler ve yönetmelikte karşılık gelen oranları bakmaktadır.. Ankara’ya giden engelli raporları genel olarak aynı oranlar doğrultusunda onaylanmaktadır. Fakat değerlendirmelerde eksiklik ya da hatalı durumlar olması halinde oranlar düşebilir veya yükselebilir. Bir diğer nokta ise hastalığınız düzelme ihtimalidir. Bu tarz durumlarda raporlarınızı süresiz engelli raporu gönderdiğiniz durumlarda süreli şekilde gelebilir yada süreli engelli raporu gönderdiğiniz de süresiz şekilde geri gelebilir. Net sonuç kurul değerlendirmesinden sonra ortaya çıkmaktadır.
Engelli raporu ankaradan ne zaman gelir?
Erken emeklilik için gerekli olan vergi indirimi belgesi için engelli raporları Ankara Merkez Hakem Kuruluna gönderilmektedir. Merkez hakem kuruluna gelen raporlar genel olarak 2-3 ay içerisinde fakat yoğunluk durumuna göre 1 yıla kadar da uzamaktadır.
Maliye Bakanlığı Merkez Sağlık Kurulu İletişim
Ankara, Maliye Bakanlığı merkez sağlık kurulu telefon numaraları alt kısımda yer almaktadır. Engelli raporunuzun durumu hakkında bilgi alabilirsiniz fakat oldukça yoğun olmaları sebebiyle ulaşmak oldukça zordur.
Vergi Daireleri | İletişim |
---|---|
Ankara Merkez Hakem Kurulu | 0312 415 32 92 0312 415 32 94 0312 415 32 59 0312 415 33 17 |
Vergi indirimi sorgulama telefon ile sorgulama?
Vergi indirimi belgesi hakkında bilgi almak ve son durumunuzu öğrenmek için alt kısımda yer alan iletişim numaralarını kullanabilirsiniz.
Vergi Daireleri | İletişim |
---|---|
Ankara Vergi Dairesi | 0312 415 30 00 0312 415 29 00 0312 302 17 00 |
İstanbul Vergi Dairesi | 0212 453 82 00 |
İzmir Vergi Dairesi | 0232 483 17 77 |
Adana Vergi Dairesi | 0322 352 17 17 |
Bursa Vergi Dairesi | 0224 245 66 33 |
Antalya Vergi Dairesi | 0242 237 84 00 |
2004 de alınan vergi indirim belgesiyle sgk gittigimde bazı aynı yerdeki iki memur oluyor birine soruyorum geçmez diyor diyeri halen gecerli diyor anlamadıgım bu iki insan aynı yerde çalışır biri olumlu verir diyeri olumsuz nedendir acaba
Merhaba.. Kocaeli şehir hastanesinden yüzde 49 oranında rapor aldım..vergi indirimi ve ileride emekli olabilmem için neler yapmalıyım..Birde engelli kimlik kartı almak istiyorum
1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olup ssk şartlarıyla emeklilik hakkı elde edenler vergi indirimi belgesi ile emekli olmaktadır. (Bağkur ve Emekli sandığı hariç), vergi indirimi belgesi erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında ki yönetmeliğe göre düzenlenir. Erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında ki yönetmeliğe göre düzenlenen engelli raporunda birden fazla hastalık/engellilik durumu varsa balthazard formülü kullanılır.
1 Ekim 2008 ve sonrası sigorta girişi olanlar, 21 eylül 2021 yılı Maluliyet tespiti yönetmeliğine göre artık emekliliğe esas raporlarda Balthazard formülü uygulanmayıp en büyük tek hastalık esas alınmaktadır. SGK Hastalık Listesi yayınlanmıştır ve bu listede hastalıklarınız karşılığı olmalıdır. Yönetmeliği incelemek için lütfen tıklayınız..
Engelli emeklilik tarihinizi hesaplamak için lütfen tıklayınız.
Merhaba hocam. Çeşitli hastalıklar ile%85 i tamamladım. Dün hastanede heyete girdim. Şimdi süreç nasıl devam edecek. Çıkışta 15 gün sonra raporu E-devletten alabilirsiniz dediler. Sonra ne yapacağım. Yardımcı olur musunuz?
15 gün içerisinde e-devlet sistemine yüklenecek. Önce verilen oranı görelim ona göre haklarınızı kullanırız. Şimdi sadece beklemelisiniz.
10.08.2023 te raporumu ankaraya yolladım evisse hala düşmedi 03124153080 numaradan raporumun onaylandıgını 31.08.2023te öğrendim işyerinin bana yazıyı göndermesini bekliyorum sonraki işlemler nedir çıkış sgk müdürlüğüne gidildikten sonramı yazı bana ulaştıgındamı verilmeli ne gibi işlemler yapmam lazım biraz araştırdım fakat yanlış bişey yapmak istenmiyorum yazı ne zaman elime ulaşır bide tahmini ankara istanbula gönderdik dedi.
Engelli vergi indirimi belgeniz bağlı olduğunuz vergi dairesine ulaştığında ve emeklilik şartlarını tamamladığınız da Bağlı olduğunuz il/ilçe sgk müdürlüğüne giderek emeklilik başvurusu yapıyorsunuz. Oradan emekli olabilir kağıdı alarak iş yerinize getirip emekli olacağımdan dolayı istifa dilekçesi doldurarak emekli olabilir kağıdını ekliyorsunuz kıdem tazminatınızı alıyorsunuz. Tekrar aynı iş yerinde devam edecekseniz emekli olduğunuzun ertesi günü tekrar işe girişiniz yapılıyor SGDP ile çalışma devam ediyorsunuz. (4A sigorta kolu) için anlatılmıştır.
Merhaba. Temmuz 2005 sigorta girisim, 18 yıl, 4600 gun prim gun sayim var. 1 ay once %49 engelli raporu aldim. Fakat 2 yıl süreli verildi. Bakanliktan onaylandigi takdirde Emekli olabilirmiyim.
Süreli raporlar ile de emekli olmanız mümkündür. Rapor sürenizin bitimine 2 ay kala raporunuzu yenilerseniz (emekli olmanız durumda) hak kaybı yaşamazsınız.
Merhaba 2012 yüzde 50 engelli raporum var vergi indirimi için baivurdum fakat sistemde raporum kayıtlı değil raporumu hastahaneye başvurup kayıt ettirebilirmiyim vede sonrasında emeklilik için başvurmak istiyorum başka bir prosedür var mı bu işlemlerden sonra teşekkür ederim
Raporunuzu kayıt ettirmeye gittiğinizde yüksek ihtimal raporunuzu yenilemenizi isteyecekler. Rapor yenileme işlemlerinden sonra emeklilik işlemlerini başlatabilirsiniz.
1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olup ssk şartlarıyla emeklilik hakkı elde edenler vergi indirimi belgesi ile emekli olmaktadır. (Bağkur, Memur ve Emekli sandığı hariç), vergi indirimi belgesi erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında ki yönetmeliğe göre düzenlenir. Erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında ki yönetmeliğe göre düzenlenen engelli raporunda birden fazla hastalık/engellilik durumu varsa balthazard formülü kullanılır.
1 Ekim 2008 ve sonrası sigorta girişi olanlar, 21 eylül 2021 yılı Maluliyet tespiti yönetmeliğine göre artık emekliliğe esas raporlarda Balthazard formülü uygulanmayıp en büyük tek hastalık esas alınmaktadır. SGK Hastalık Listesi yayınlanmıştır ve bu listede hastalıklarınız karşılığı olmalıdır. Yönetmeliği incelemek için lütfen tıklayınız.
Merhaba iyi günler.. 01/08/2023 de vergi dairesi üzerinden raporumu Ankara’ya gönderdik.. bazı kişiler 3-4 ay sürüyor demiş bazıları 1 ayda gelir yazmışlar.. 2023 de gönderen arkadaşlar var mı ? ortalama ne kadar sürede gelir ? gönderen varsa bilgi verirseniz sevinirim.. İyi günler
Bende 10.08.2023 tarihinde vergi dairesi aracılığıyla gönderdim evisten bakıyorum rapor bakanlığa gönderildi diyor
bugün sonuç geldi..1 ay sürmeden hem hastaneden rapor aldım raporu vergi dairesine oradan da Ankara sağlık kuruluna gönderdim.. Ankara’dan sonuç da bugün geldi.. Süreç gayet hızlı işledi.
01/08/2023 de Ankaraya Gönderdiğim rapor 28/08/2023 de bana olumlu olarak geri geldi.sgk ya başvurumu yaptım ve dün itibariyle yaşlılık aylığı e-devlet de göründü tamamlandı.. heyet raporu almam ankaraya göndermem geri gelmesi ve emeklilik işlemlari toplam 45 gün sürdü.. çok hızlı bir şekilde emekli oldum
Allah güle güle yemeyi nasip etsin, hayırlısı olsun.
öncelikle selam kolay gelsin engelli vergi indirimi başvurusunu internetten yaptım sadece raporumu ekledim.iş yerinden aldıgım çalışma belgesini eklemedim.çalışma belgemide göndermem gereklimi saygılarımla
SGK kaydınız görünüyorsa sıkıntı olmaz ama eklemenizde yine yarar olurdu.
Merhaba ; Engelli vergi indirimi yazısı 2013 yılında almış olduğum resmi bir evraktır. İş değişikliği nedeniyle 27 Mart 2023 Pazartesi günü başvuru yapmış olmama rağmen, bugün itibariyle 01 Haziran 2023 Perşembe günü halen elime ulaşmadı. Konuyla ilgili olarak yorumlarınızı ve yardımlarınızı rica ediyorum…🙂🖐
Yusuf Bey aslında iş değişikliği nedeniyle başvurunuzu bizzat bağlı olduğunuz il/ilçe vergi dairesi engelli biriminden yaparsak daha hızlı süreç ilerliyor. Bu arada size evrak verilmez yeni işyerinize e-tebliğ ile gönderilir. Genelde bu süreç vergi dairesinin yoğunluğuna göre değişir.
İnanın bağlı bulunduğum vergi dairesinden yaptım, ona rağmen 2 ay geçti. Bu kadar uzun sürmesi beni şaşırttı…
Yusuf Bey bu durumu bir sorgulamanızı rica ederiz. Aynı durumda bir dostumuz 1 haftada süreci tamamladı. (il BURSA)
Merhaba hocam, ben 7 önce hastanede heyete girdim sol gözüm protez, ateşli silah yaralanması, plqstik cerrqhi ameliyatlarım ve kulağimda sorun olmasina rağmen sadece 32 puan verdiler, geçen hafta ağrılarım çok yükseldi tekrar başvurdum uygun gördüler tekrar girdim yüzde 48 aldım göz 32 kulak 20 plastik cerrahi 5
Şimdi vergi indirimi emekli başvuru yapacam, 20 yıl sigorta 5500 günüm var, qnkarada puan düşerlermi, 48 olan puanda çok düşmez dediler
Ankara Merkez hakem kurulunun vereceği kararı bizler bilemeyiz. Oran düşebilir, yükselebilir yada aynı kalabilir. Beklemekten başka maalesef yapacak bir şeyimiz yok. Hakkınızda umarım en hayırlısı olur.