1. Anasayfa
  2. Engelli

Engelli Raporu Süresi Bitince Ne olur?

Engelli raporu, engelli kişilere sağlık kurulu tarafından süreli ve süresiz rapor şekilde verilmektedir. Engelli raporunun süresi bittiğinde ne olur? sorusunun cevabını öğrenelim.


4
Whatsapp Kanalı - Masaüstü

Engelli raporu süresi bitince ne olur cevabını incelersek; öncelikle raporumuzun süreli ya da süresiz rapor olduğunu bilmemiz gereklidir. Tedavisi mümkün, iyileşme ihtimali olan hastalıklara süreli rapor verilmektedir. Aynı zamanda tedavisi mümkün olmayan kronik rahatsızlığı olan kişilere de süresiz rapor verilmektedir. 

Engelli sağlık raporu süresi bitince ne olur?

Süreli raporlar süresi sonunda yenilenmesi gereklidir. Fakat kişi rapor yenileme işlemi yapmaması durumunda kendisine verilen haklardan faydalanamaz.

thumbnail
Önerilen Yazı
Engelli Raporu Bilgi Rehberi 2023

Aynı zamanda süresinde yenilenmeyen engelli raporu geçerliliğini kaybeder. Kişinin tekrar engelli raporu almak istemesi durumunda yeniden rapor başvurusu yapması gereklidir.

Bu Yazıya Tepkiniz Ne Oldu?
  • 3
    be_endim
    Beğendim
  • 0
    g_zel
    Güzel
  • 1
    ba_ar_l_
    Başarılı
  • 3
    tepkisiz
    Tepkisiz
  • 2
    _lgisiz
    İlgisiz
  • 3
    _zg_n
    Üzgün

Tekerlekli sandalye kullanıcısı olmam hayatı ilginç kılıyor ama geri alınamaz değil. Engelimi aşmaya çalışmıyorum, onunla çalışmayı tercih ediyorum. Erhan Pamuk, Engellilikle mücadele, erişilebilirliği teşvik etme gibi alanlar da mücadele veren bir kişidir ve birçok etkinlik panelde yer almıştır.

Yazarın Profili

Yorumlar (4)

  1. Merhaba.
    Ben 2008 Yılı öncesi emekli sandığına bağlı Devlet Memuruyum. 19,5 yıldır aralıksız görevde olduğumdan prim gün sayımı doldurdum. Engelli rapor oranın % 52. Rapor henüz çıkmadı ancak inşallah yakında 1 veya 2 yıl süreli çıkacak. 2024 Yılı Şubat veya Mart ayında emekli olabilir miyim? Bu durumda emeklilik için nasıl bir yol izlemem gerekiyor?
    İlginiz için şimdiden çok teşekkür ederim.

    • Tam işe başlangıç tarihinizi yazar mısınız? Sigortalılık sürenizi de hesaplamaya dahil etmemiz gerekir. Devlet memuru olduğunuz için en büyük tek hastalık değerlendirme de dikkate alınacaktır. Hastalığınızın SGK hastalık listesinde karşılığı olması gerekiyor. Eğer ki her şart sağlarsanız Kurumunuz SGK resmi yazı ile maluliyet tespiti yazısı isteyecektir. SGK’da maluliyet tespit yazısında emeklilik şartlarınızı ve hak kazanıp kazanmayacağınızı belirtecektir. Geri kalan süreç bağlı olduğunuz il/ilçe SGK müdürlüğü ile çözülecektir. Önemli olan şartları sağlamanız.

      • Merhabalar.
        Tam işe giriş tarihim 06.10.2004 tür. Prim ödeme gün sayısı 6990 gündür. Romatoloji bölümü hastalığı tespit ediyor ve Endokrin bölümü oranı veriyor. Romatoloji’nin tespit ettiği hastalık FMF (Ailevi Akdeniz Ateşi), Endokrin’in verdiği engel oranı % 20 (Behçet Hastalığı ile aynı ilacı kullanıyoruz.), Psikiyatri bölümü Obsesif Kompulsif Bozukluk engel oranı % 40 tır. Balthazard Formülüne göre engel oranım toplamda % 52 oluyor.
        Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.

        • 18 yıl sigortalılık süresi 6480 prim günü şartlarınız. Bu şartları tamamlıyorsunuz fakat ekim 2008 öncesi memur sınıfında (4C) olmanızdan dolayı, 21 eylül 2021 yılı Maluliyet tespiti yönetmeliğine göre artık emekliliğe esas raporlarda Balthazard formülü uygulanmayıp en büyük tek hastalık esas alınmaktadır. En büyük hastalığınızda %40 olmasından dolayı hastalığınızın karşılığı olmalıdır. SGK Hastalık listesi ve Yönetmeliği incelemek için lütfen tıklayınız.. Eğer ki listede hastalığınız yer alıyorsa engelli emekli olmanız mümkündür. Teşekkürler.

Bir yanıt yazın