Malulen emekli olmayı düşünen bireylerin sıkça araştırdığı konulardan biri de “1800 günle malulen emekli maaşı ne kadar?” sorusudur. Bu merak edilen sorunun en doğru ve güncel yanıtlarını makalemizde bulabilirsiniz.
Malulen emeklilik nedir?
Malulen emeklilik, bir çalışanın meslek hastalığı veya iş kazası nedeniyle çalışamayacak duruma gelmesi sonucu alabileceği bir tür ödeme türüdür. Bu durumda, çalışanın çalışmaya devam etmesi mümkün değildir ve bu nedenle emeklilik hakkı kazanmaktadır.
Malulen emeklilik şartları nelerdir?
Sağlık Bakanlığına bağlı yetkili hastanelerinden alacağınız sağlık kurulu raporu ile en az %60 oranında meslekte kazanma gücü veya çalışma gücü kaybına uğramış olduğunuzu belgelemeniz durumunda;
- 10 Yıllık Sigortalılık Süresi
- 1800 Sigorta prim günü
- En az % 60 çalışma kaybı
Ayrıca başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malul iseniz 10 yıl sigortalılık süresine bakılmamaktadır.
En az on yıldır sigortalı olması ve toplam olarak 1800 günü sigorta primi ödenmesi durumunda malulen emeklilik şartlarını yerine getirmiş olursunuz.
Malulen emeklilik başvurusu nereye yapılır?
Malulen emeklilik için başvuru yapmak isteyen kişilerin, öncelikle hastanelerde muayene olmaları ve maluliyetlerinin tespit edilmesi gerekmektedir. Ardından, SGK’ya malulen emeklilik başvurusu yapılması gerekmektedir. Başvurular, SGK İl Müdürlükleri ve Sosyal Güvenlik Merkezlerinden yapılabilmektedir.
1800 günden malulen emekli olan ne kadar maaş alır?
2024 yılı gelmesiyle beraber malulen emekli olan kişilerin ilk merak ettiği konu malulen emeklilik maaşı oldu. Alt kısımda yer alan tabloda Sigorta kollarına göre malulen emekli maaşı taban ücretleri gösterilmektedir.
1800 günle malulen emekli maaşı ne kadar?
ÖNEMLİ – “Malulen emeklilikte alınan maaş, normal emekli olacağınızda alacağınız maaştan düşük olur.“
Kurum | En Düşük (Emekli Maaşı) Tabanı |
---|---|
SSK | 10.000 TL |
Bağkur | 10.000 TL |
Kanser hastaları malulen emeklilik var mı?
Kanser hastaları, kanser teşhisi raporu (patoloji raporu, sağlık raporu, ekipriz raporu vb.) ile beraber, rapor başlangıç tarihi ile bir yıl süre içerisinde maluliyet başvurusu yapabilir.
Kanser hastaları malulen emeklilik şartları nelerdir?
Kanser hastaları 18 ay süresince malulen emekli aylığı hak etmesi için;
- 10 yıl sigortalılık süresi,
- 1800 prim günü,
şartı aranır. %60 çalışma gücü kaybı aranmaz. Ayrıca 18 ay bağlanan malulen emeklilik aylığı bazı kanser çeşitlerine göre süre 12/24 ay aralığında değişebilir.
Sgk, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı üzerinden farklı şartlara ve farklı emeklilik haklarına sahip olabileceğiniz normal emeklilik, engelli emekliliği, yaştan emeklilik ve malulen emeklilik gibi emeklilik alternatifleri mevcuttur.
Malulen emeklilik maaşı hakkında aklınıza takılan soruları alt kısımda yer alan yorumlar kısmından bizlere iletebilirsiniz.
Merhaba değerli hocam,Malulen emeklilik sonucum red geldi SGK nin yazisi şu şekilde” biraz tedavi gördükten sonra başvurabilir ” bunu SGK calisani okuyup söyledi bu neticede tekrar başvuru yapınca (6 ay sonra ) şansım var mı ?
Merhaba hocam Malulen emeklilik için kurula girdim 27 gün oldu sonuç ne zaman belli olur nerden bakabilirim net olarak teşekkür ederim ,DYS evrak takipten bakıyorum hâlâ hastane sevk yazıyor o sevk kağıdını alıp zaten kurula girdim tam anlayamadım
Bir hafta daha bekleyin baktınız sonuç çıkmıyor bir SGK ziyaret ederek sorgulamanızda fayda var.
Merhaba Ayşe hanım malulen emekliliğe başvuru yaptım dysden baktığımda talep no yazıyor bu talep numarası ne oluyor şimdiden teşekkür ederim
Henüz talep işlem aşaması daha başlangıç durumundasınız.
Merhaba hocam %78 engelliyim işe girdim fakat ne ruhen ne bedenen çalışacak durumda değilim malulen emekli olmak istiyorum işten acil ayrılmam gerekiyor kaldırmıyor vücudum çünkü , sorum şu işten ayrılmış olsam sigortam olmasa da başvuru yapabilirmiyim emeklilik için şartlar var 3600 prim ve 14 yıldır sigortalıyim
Beyin kanaması ve ensefalit hastalıkları geçirdim üst üste yakın zaman birde ruhsal sorunlar ağlama isteği sürekli vb. Hastalıklarım bunlar
1 Ekim 2008 öncesi sigorta girişi olup ssk şartlarıyla emeklilik hakkı elde edenler vergi indirimi belgesi ile emekli olmaktadır. (Bağkur ve Emekli sandığı hariç), vergi indirimi belgesi erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında ki yönetmeliğe göre düzenlenir. Erişkinler için engellilik değerlendirmesi hakkında ki yönetmeliğe göre düzenlenen engelli raporunda birden fazla hastalık/engellilik durumu varsa balthazard formülü kullanılır.
1 Ekim 2008 ve sonrası sigorta girişi olanlar, 21 eylül 2021 yılı Maluliyet tespiti yönetmeliğine göre artık emekliliğe esas raporlarda Balthazard formülü uygulanmayıp en büyük tek hastalık esas alınmaktadır. SGK Hastalık Listesi yayınlanmıştır ve bu listede hastalıklarınız karşılığı olmalıdır. Yönetmeliği incelemek için lütfen tıklayınız..
Engelli emeklilik tarihinizi hesaplamak için lütfen tıklayınız.
Merhaba ben yeni malülen emekli oldum edevlette emekli aylık bilgilerimde aşağıdaki rakamlar yer almakta şuanki güncel şartlarda bu rakamlar maaş olarak olabilirmi 2.424 tl çok saçma bi rakam değilmi
Ödeme Dönemi
202308
Ödeme Günü
21
Net Aylik Tutari
2424.12 TL
Aylik Tutari
0.0 TL
Ek Ödeme Tutari
559.4 TL
Sosval Yardim Zammi
0.0 TL
Birikmis Ödeme Tutari
1864.72 TL
Kesinti Tutari
0.0 TL
Yusuf Bey maalesef malulen emekli maaşları düşük çıkabiliyor. Fakat bu ilk aylığınız mı?
Bu ay bankadan birde
Aylik ve Ek Odeme Toplam Tutari: 14.544,35 TL
Birikmis Tutari: 48.481,18 TL
olarak bir ödeme aldık aylık ilk karar diye bir yazı geldi
Merhaba,
%68 engelliyım , 10 yıllık çalışma şartı ve 1800 prim gününü doldurmaktayım Şuan çalışmaktayım malulen emeklı olmak istiyorum bunun için ne yapmam gerekır, bu durumda emeklı olabılıyormuyum .
Malulen emekli olmak için 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim şartı ve çalışma gücünü en az %60 oran aranır.
şimdi şunu demek isterim ki sorum okunmamış sorumu cevap olarak yazmışsınız.
Çiğdem hanım malulen emeklilik için SGK kurumuna başvuru yapmanız gereklidir. Eğer ki yukarı da verdiğimiz şartları taşıyorsanız malulen emekli olabilirsiniz. SGK başvurunuzu değerlendirerek size ONAY yada RED cevabı verecektir. Yorumunuzdan bazı kısımları düzenledik. Anlayışınız için teşekkür ederiz.
Merhaba hocam 1 tip diyabet hastasıyım malulen emekli olmak istiyorum 8 senelik siğortam var 2255 günüm var artık çalışamaz duruma geldim yorgunluk var üstümde unsulun kullanıyorum doktorumla görüştüm :40 bende alırsın heyette girmen lazım diyo emekli olabilirmiyim
Malulen emekli olmak için 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim şartı ve çalışma gücü en az %60 oranı aranır.
Hocam 10 yıl olmadı ama 1800 gunu geçtim sorun olur mu ?
10 yıl sigortalılık süresi aranıyor şartlardan bir tanesi bu maalesef.
Merhabalar ayşe hanım ben %44 işitme engelli vergi indirimden dilekçemi verdim 4270civarında primden dilekçe verdim hala beklemede diyor ssk girişim 2002 mayısın 23 işe giriş tarihimdimdir ve ne kadar maaş alabilirim teşekkürler
Ne Kadar Emekli Maaşı Alırım yazımızı incelemek için lütfen tıklayınız.
Merhaba hocam menenjit ensefalit ve son olarak da beyin kanaması tespiti ile yattım malulen emekli olmak için başvuru yapma hakkım varmı? Epilepsi hastasıyim zaten epix kullanıyorum uzun zamandır ( Malulen emekli olmak için geçerli hastalıklara bakınca tam emin olamadım o yüzden bilgi almak istedim )
Malulen emekli olmak için 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim şartı ve çalışma gücünü en az %60 kaybetmiş oran aranır. Doktor olmadığımız için buradan oran belirtmeyi doğru bulmuyoruz her hastalığın şiddeti ve öyküsü farklı ve bu oranının durumunu değiştiriyor. Sizi takip eden doktordan rica ederseniz rapor hakkında, en azından oranınızı öğrenme konusunda yardımcı olabilir.
Merhaba Ayşenur hanım ben böbrek nakli nedeniyle Malülen emeklilik başvurusunda bulundum .ama daha öncesinde 2021 yılında %90 engelli raporum var ÖTV li araç alabiliyorum.ancak şimdi Malülen emekli olmak için başvurduğum sağlık kurulundan çıkacak rapor önceki raporumda herhangi bir değişikliğe sebep veririm yoksa ikisi ayrı olarak değerlendirilen konularıdır..? Teşekkürler
Malulen emeklilik için tekrar yeni sağlık kurulu raporuna mı başvurdunuz?
Evet Malülen emeklilik için tekrar sağlık kurulu başvurusunda bulundum
Evet Malülen emeklilik için tekrar sağlık kurulu başvurusunda bulundum.çünkü daha önceki başvurum reddedildi
Merhabalar sol gözüm %90 görmüyor sağ gözümdede bulanıklık var 3400 pirim günüm var giriş tarihim 2011 malulen emekli olmak şansım varmı bilgi alabilirmiyim cevap için şimdiden teşekkürler
Malulen emekli olmak için 10 yıl sigortalılık süresi, 1800 gün prim şartı ve tek hastalıktan en az %60 oran aranır.
İşe giriş tarihi 02/08/2008 engelli raporum %43 pirim gün sayısı 3250 bu şartlarla emekli olabilirmiyim
Engelli emeklilik şartlarınız 20 yıl sigortalılık süresi 4400 prim günü. Kalan süreniz 5 Yıl 4 Ay sigortalılık süresi 1150 prim günü gerekmektedir. Ekim 2008 öncesi 4A’lı kişiler engelli vergi indirimi ile beraber emekli olabiliyor. Ekim 2008 sonrası işe girişli kişilerde engelli vergi indirim belgesi şartı aranmaz. Engelli emeklilik şartlarınız (4A olarak hesapladık) 15 yıl sigortalılık süresi 3960 prim günü Kalan süreniz 6 Yıl 8 Ay sigortalılık süresi 1030 prim günü gerekmektedir. 21 eylül 2021 yılı Maluliyet tespiti yönetmeliğine göre artık emekliliğe esas raporlarda Balthazard formülü uygulanmayıp en büyük tek hastalık esas alınmaktadır. SGK Hastalık Listesi yayınlanmıştır ve bu listede hastalıklarınız karşılığı olmalıdır. Yönetmeliği incelemek için lütfen tıklayınız.
Merhabalar Ayşenur Hanım,
2018 yılında protein kaçağı ve her iki ayak dışa basması sonucu heyete girdim ve %43 rapor aldım. Sonrasında vergi indirimi başvurusunda bulundum ve vergi indirimi yazımda 43 oranında sürekli olarak geldi. Engelli veri bankasında kayıtlı..
Ortopedi rahatsızlığım ile ilgili araç almak istediğimde hastane tekrardan ortopedik rahatsızlığım için barkodlu rapor çıkarmam gerektiğini söyledi. Ve işlemlere başladım araç alacağım için sadece ortopedi bölümünden muayene oldum başvuru nedeni ÖTV indirimi olan rapor oranı 36 geldi. Her iki raporumda sürekli vergi indirimi yazımda Ankara’dan geldi elimde mevcut. Emeklilik sürecinde bir sıkıntı yasarmiyim yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar.
Yeni alınan rapor eski raporu hükümsüz kılar. Yanlış anlamadıysak son raporunuz %36 raporunuzda “özel tertibatlı araç kullanabilir” ifadesi yer alıyor mu? Bu detaylar önemli emekliliğinizi direk etkiler. Rapor oranınız 36 ise itiraz sürecini başlatmalısınız.
Evet başvuru nedeni ötv indirimi yazıyor araç almak için aldım ve sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir ibaresi yer alıyor. Ama bana söylenen şu idi taksim eğitim araştırma hastanesinden araç için farklı rapor isteniyor diğer işlemler için farklı rapor isteniyor denildi. Her işlem artık raporlar ayrıldı şeklinde yorum yapıldı. Sonrasında iett kartı güncellemesi yaptım. Sistemde 43 olarak rapor göründüğü ( engelli veri bankasında kayıtlı çünkü) ve yeni kart alım işlemi gerçekleştirdim.
Meehaba 2019 da meme kanseri tedavisi gordum sonra rahim ameliyati oldum Behçet hastalığım var kanser tedavim bitti kontrol altındayım 4 yıl geçti bir kaç gün önce engelli raporu aldım %69 1991 sigortagirisim var birclanio tamamlayıp malulen emekli olmak istiyorum
Fakat bu oran her yıl %10 sanirim düşüyormuş peki ben geçici olarak mı emekli olacağım bir yıl sonra 10 puan düşerse %59 oranım olacak yoksa bu oran ilk yıl gibi devam mı edecek
Malulen emeklilik ile süresiz emeklilik ayrı ayrı mı bunun hakkında bilgi verirmisiniz elimden bir iki yıl içinde emekliliği iptal olacaksa o kadar kredi çekip borçlanmak istemiyorum tesekkur ederim
Süreli raporlarda emekli olursanız ve raporunuzun oranı düşerse hak kaybı yaşarsınız. Fakat kanser kronik bir hastalıktır engelli emekliliği düşünmeniz daha mantıklı işe giriş tarihinizi tam olarak yazarsanız ve prim günü ile sigorta kolunuzu da belirtirseniz bir hesaplayalım.